Gallup: Kumba eelistad – airBalticut või Estonian Airi?
1. juunist 2010 avab airBaltic otselennuliini Eesti ja Rootsi pealinnade vahel, asudes opereerima Tallinna–Stockholmi liini juba teenindava Estonian Airi kõrvale.
airBalticu lennud Tallinnast Stockholmi hakkavad toimuma viis korda nädalas tööpäeviti. Ühe suuna pileti hind algab 705 kroonist, broneerides lennu airBalticu kodulehelt.
airBalticu esindaja sõnul külastab Eestit 3 miljonit Skandinaavia maade turisti aastas, kuid need turud on lennufirma nägemuse kohaselt selgelt alateenindatud ja vajaks rohkem otseühendusi. Siinsetel turismiala spetsialistidel on lõunanaabrite uudise kohta aga oma arvamus, nagu tahaks airBaltic elu eest hakata viiendaks rattaks vankri all.
Kumba eelistad Sina – airBalticut või Estonian Airi? Miks?
Hinnapoliitika osas on minu kindel soosik Estonian Air, kelle kodulehel kuvatakse alati lõplikud hinnad koos kõigi maksudega. airBalticu koduleht annab pakutavate ühenduste hinnad esialgses tabelis ilma ja alles pärast tabeli all koos maksudega (Taxes and surcharge, Transaction fee), millele järgmisel lehel lisandub veel 15 eurot iga kaasas oleva pagasiühiku eest mõlemal suunal.
Selleks, et sellist hinnakuva õigustada, ütleb tabeli peal olev punane kiri: "Once you have selected your flights, you will find the full itinerary price in the "Selected itinerary and fare" box below."
Kõiki kampaaniahindu reklaamitakse aga alati koos maksudega ja nii on internetis broneerides raske aru saada, millised lennud pakutavatest selle kõige soodsama välja reklaamitud kampaaniahinnaga on.
Broneerimine Estonian Airi kodulehel on kuidagi hoopis teine tera.
Estonian Airi uuendatud pardakontseptsioon sisaldab taas ka turistiklassi piletiga suupisteid ja jooke (pikematel regulaarlendudel) ja ainult jooke (lühematel, kuni ühetunnistel lendudel). Olgu see lennukitoit mis ta on, kliendile pakutava teeninduse osas ikkagi aste kõrgemal kui low cost.
Samas 5+ airBalticule eriti aktiivse tegutsemise eest uute liinide avamisel. Kui poleks neid, oleks siit Euroopa nurgast päris keeruline maailma pääseda.
Ei eelistagi otseselt kumbagi, mõlemal omad head ja vead. Otselendude osas pigem Estonian Air, kui ümber istuma peab, on airBalticul rohkem jätkulennuvõimalusi sama kompaniiga.
no eks oleneb lennu pikkusest ja eelarvest...
kui tahad kokkuhoidlikult lennata siis ehk tasub valida Air Baltic, aga siis ka olla valmis, et kulgemine punktist A punkti B ei ole mingi meelelahutus
pigem katsumus
Seega jääb minu valikuks siiski Estonian Air...kodusem tunne ja teenindus parem Samuti on lennukid minu arvates paremad aga eks lennukeid on erinevaid ja kogemusi samuti
Ei ole kordagi Air Balticuga lennanud, aga see eest Estonian Airiga päris palju. Nii et ei ole raske arvata, keda mina eelistan- toetan ikka kodumaist ;)
Kumba eelistad Sina – airBalticut või Estonian Airi? Miks?
Eelistan odavamat.Kui hinnavahe on väga väike, elistan Estonian Airi,
sest teenindus emakeeles ja Air Balticu kodulehelt pileti ostmine on
olnud väga tüütu /pakutakse välja odvamat hinda+lisatasud, aga maksmise juures selgub, et soodushinnaga pileteid enam polegi/
AirBalticuga puudub mul kogemus. Siiani olen Estonian Air`iga lennanud ja olen rahule jäänud. Tuttavad on AirBalticuga lennanud ja siiani pole probleeme olnud. Arvan, et Tallinnast on siiski Estonian Air`iga mugavam ja turvalisem lennata, seega eelistan Estonian Air`i.
Eelistan ikka eestimaist... eriti hea tunne tekib, kui tulla eestisse tagasi, astudes lennuki pardale ja sind tervitatakse eesti keeles siis juba tunne nagu olekski kodus. Muidugi kui hinnavahe on ikka märgatavalt suur, tuleb ka airbalticut kasutada.