Eesti Vabaõhumuuseumi kevadlaat kutsub õue!

29.04.2015
Eesti Vabaõhumuuseum kutsub 1. mail kevadlaadale õue-elu korraldamiseks ideid ammutama. Lisaks laadamelule saab muuseumist kevadpühal nõu ning inspiratsiooni õue ja kodu korrastamiseks, peenramaa harimiseks või ka kevadises metsas matkamiseks.

„Meie esivanemad veetsid suvisel ajal suuremas osa päevast ikka õues – töö põllul ja heinamaal nõuab ju seda. Lisaks tehti ka enamus majapidamisega seotud toimetusi nagu toiduvalmistamine või pesu pesemine väljas. Pika talve järel peaksid kõik noortest vanadeni rohkem värskes õhus viibima!“ rääkis ürituse koordinaator Vivian Siirman.


Kevadlaat toimub Eesti Vabaõhumuuseumis 1. mail kell 10-16. Laadaplats on üles seatud muuseumi peateele, sealt leiab nii ilusat eestimaist käsitööd kui ehedat kodumaist toidukaupa. Kolu kõrtsi eest algavad talurahva õueelu tutvustavad temaatilised ringkäigud vabaõhumuuseumi teaduritega.

Köstriaseme talus tutvustatakse kevadisi metsaande ja õpetatakse loomarasvast seebi keetmist, Pulga talu õuel toimetatakse suveköögis. Härjapea talus võetakse ette kevadine suurpuhastus ja jagatakse vanu häid kodu korrastamise nippe, taluõuel aga uuritakse vanu taimesorte ja haritakse peenramaad. Selleks, et linnud ja loomad suure vaevaga haritud peenraid tühjaks ei teeks, meisterdatakse Sepa talus hernehirmutisi ja linnupeletajad. Kuie koolimaja õuel mängitakse karjalaste leidlikke mänge, koolimajas aga on üleval fotoväljapanek vabaõhumuuseumi välitöödel kohatud omapärastest õueehitistest.

Gaidid ja skaudid jagavad Nätsi tuuliku juures kasulikke ja vahvaid teadmisi kõigile, kel plaanis matkama minna. Lau külapoest leiab seemneid ja aiapidamistarbeid. Kolu kõrts turgutab päevast väsinud laadalisi maitsvate roogade ja pillikulbi Söepõletajad lõbusate viisidega.

Kevadlaadale pääseb vabaõhumuuseumi suvehooaja piletiga: tavapilet 7€, sooduspilet 3,5€, perepilet 14€.

Laadale toovad tasuta bussid otse kesklinnast, väljumised Sokos Hotel Viru eest kell 10.00, 11.00, 12.00 ja 13.00, tagasi linna muuseumi peavärava juurest kell 12.30, 13.30, 14.30 ja 15.30, soovijatele peatus Kristiine Keskuse juures.

skoor

1.0

Viimane kommentaar:

"555 (1.0)" Anna hinnang

Vabaõhumuuseumi tee 12, Tallinn, Harjumaa www.evm.ee näita numbrit

Vabaõhumuuseumi tee 12, Tallinn, Harjumaa www.evm.ee näita numbrit

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv